Mangóval készült tejcsokoládé

Tejcsokoládé
Tejcsokoládé

A csokoládé, legyen szó ét-, tej- vagy fehér változatról, mindenki kedvencének számít. Gondoljon csak Gombóc Artúrra! Neki nem számított, hogy milyen édesség, csak csoki legyen. A tejcsokoládé kakaótartalma nem olyan magas, mint a sötét változaté, de mindenképpen ízletes. A csoki eredetét általában az aztékokig vezetik vissza, akik istenük számára készítettek belőle áldozatot. A kakaóbabból készítettek táblákat, amelyeket bizonyos időközönként feláldoztak az isteneknek.
Amikor a szakállas Cortes partra szállt, akkor az aztékok őt hitték a Tollas Kígyónak (Isten). Az aztékok Cortes-t uralkodójukhoz, Montezumához vezették, aki egy díszes aranykehelyben felszolgálta számára az ízletes csokoládét. Cortes azonnal lefoglalta az értékes ültetvényt és lemészárolta az aztékokat. Manapság már nem kell harcot vívni a kakaóbabért, mivel bárki számára elérhető, még az interneten keresztül is. A zöld mangóval kiegészített tejcsokoládé igazán finom, kissé savanykás, citrusos ízű, amit egy lágyabb textúrájú gyümölccsel készítenek.