Kardán javítás szakértői háttérrel

A kardán javítás elhanyagolása komoly problémákhoz vezethet, ezért, ha úgy érezzük, hogy szükség van rá, akkor mielőbb cselekedjünk! Természetesen, ilyenkor rögtön felmerülhetnek az alapvető kérdések, hogy pontosan hová forduljunk segítségért? A grantech.hu weboldalon minden fontos információt megtalálunk, amire csak szükségünk lehet a témában.

De biztos, hogy szükség van a kardán javítás elvégzésére? Nem elég azt egyszerűen csak cserélni? Természetesen a csere sem elképzelhetetlen, mint a kardán javítás egyik lehetséges módja, de ilyenkor a költségek jelentősen kiugorhatnak. Amennyiben nem mindegy, hogy mennyit költünk a folyamatra, akkor maradjunk a felújítás mellett, már amennyiben nem túlságosan sérült az alkatrész!

Mikor merül fel a kardán javítás, mint opció?

Amennyiben konkrét törés következik be a kardántengelynél, aminek következtében a jármű azonnal mozgásképtelenné válik, akkor nincs más teendő, mint a teljes csere. Az esetek többségében viszont nem ez a helyzet áll fenn. A kardán javítás utáni igényt különféle, kezdetben csak kisebb, zavaró tényezők vezethetik előre.

Mivel ez a szerkezet biztosítja a kerekek forgását azáltal, hogy a motorból átviszi az erőt, így a vezetés során esetlegesen megtapasztalt nehézségek gyakran ennek meghibásodására vezethetőek vissza. A recsegő hangok, olajfolyás, csúszó jelenségek, excentrikus kopás, nagyon egyértelmű rezgések, mind a kardán javítás előjelei lehetnek. Hová érdemes fordulnunk ilyen helyzetben?

Kardán javítás és szervokormány felújítás a Grantech jóvoltából

A Grantech munkatársai sokéves tapasztalattal és kiváló szervizháttérrel rendelkeznek, aminek hála, legyen az kardán javítás vagy éppen szervokormány felújítás, minden kihívással megbirkóznak. További jó hír, hogy az alkatrészeket a főváros körzetében, akár teljesen ingyen el is szállítják, majd a szerelést követően visszajuttatják. A garancia pedig fél éven át tart.

Miért fontos a szervokormány felújítás?

A vezetés a mindennapok szerves része. Vannak, akik egyszerűen elképzelni sem tudják az életüket jármű használata nélkül. A forgalomban való biztonságos részvétel tehát kulcskérdés, de nem az egyetlen. A kényelem és a vezetési élmény is számít. Ebben pedig a szervokormány felújítás játszik főszerepet, ami azért született meg, hogy sokkal könnyebben lehessen irányítani az autót.

Akik idősebbek, még emlékezhetnek azokra a régi modellekre, amelyekből ez a rendszer hiányzott. Sok évtizeddel ezelőtt, az egy kézzel való kormányzás elképzelhetetlen volt, mert ahhoz, hogy kerék kellően elmozduljon, gyakran több fordulatot kellett végezni a kormánnyal. Ez ma már nem merül fel, de éppen ezért, sérülés esetén, a szervokormány felújítás mielőbb muszáj megtörténjen.

Mikor elengedhetetlen a szervokormány felújítás?

Amikor érezhetően nehezebbé válik az irányítás, zajok, rezgések jönnek a kormány felől, zörgő, illetve kattogó hangokat ad ki az a forgatás során, illetve zsugorodik a kormánytér, akkor a szervokormány felújítás ideje eljött. Érdemes lehet ezt megelőzni a rendszeres felülvizsgálatokkal. Fontos tudni, hogy a teljes csere nagyon költséges folyamat, ezért árában is megéri inkább a felújítás mellett dönteni.