A kerti hortenzia a savanyú talajt kedveli

Kerti hortenzia
Kerti hortenzia

A virágok látványa köztudottan pozitív hatással van az emberek kedélyállapotára. Ideje megcáfolni azt a tévhitet, hogy a kertészkedés az idősek tevékenysége, mert egy igényes, ápolt kert a fiatalabb személyek munkájának a gyümölcse is lehet.
A kerti hortenzia sokakat ámulatba ejt a bőséges bimbóival. Gondozása nem igényel túlzott energia befektetést, azonban egyértelmű, hogy az elején hosszabb előkészületekkel jár. Aki kertes házban lakik és úgy dönt, hogy szeretné, ha az udvarában ilyen növényfajta díszelegne, akkor nincs más teendője, mint beszerezni a kellékeket.
Ha a vállalkozó szellemű amatőr kertész a háza körül nem vél felfedezni egy darabka földet sem, ami picivel árnyékosabb, hűvösebb a többinél, akkor bizony bele sem érdemes fogni az egészbe.
A kerti hortenzia nem igényel túlzott napsütést, inkább az előző szükségleteket preferálja. Továbbá, ültetés előtt, érdemes meggyőződni a talaj típusáról is. A kerti hortenzia a savanyút kedveli, azonban ha az kert földje nem ilyen jellegű, akkor ezt Rhododendronnal kell kiegészíteni.