Fejlesztő társasjátékok a belső motiválásért

Fejlesztő társasjátékok
Fejlesztő társasjátékok

Az ember a fejlődés során sok olyan lépcsőfokot ugrik meg, amely nélkül nem lenne képes a társadalomban felnőtt korában eligazodni. A fejlesztő társasjátékok segítséget nyújtanak abban, hogy egy bizonyos területen játékosan és könnyedén lépjék meg ezeket a fokokat.
Az ilyen társasjátékok lehetőséget nyújtanak arra, hogy alapvető szabályok betartásával és jelentős mértékű gondolati munkával tudjanak olyan feladatokat megoldani, amelyekre önmagukban nem biztos, hogy képesek lennének.
A játék élvezhető környezete és a társak részvétele a fejlesztő társasjátékok folyamán, igazán motiválttá teszik a gyermekeket arra, hogy teljes lelkesedéssel részt vegyenek bennük. A belső motiváció pedig azt feltételezi, hogy a résztvevők sokkal jobban figyelnek a szabályokra, mintha az külsőleg lenne motiválva.
A játékostársak legyőzésére tett lépések pedig arra késztetik a résztvevőket, hogy az ellenfelüknél jobbak legyenek, így a versenyszellemük is erősödik. A fejlesztő társasjátékok a legtöbb tanulási folyamatban nagy segítséget nyújtanak ahhoz, hogy a következő fejlődési lépcsőfokot meglépjék.