Kötelező a munkavédelmi előírások betartása

Munkavédelmi előírások
Munkavédelmi előírások

Egy vállalkozó akkor sikeres, ha megbízható munkatársakkal veszi körbe magát. A munkavédelmi előírások betartása érdekében, szerződést köthet egy munkavédelmi megbízottal, aki ellátja a munkavédelemmel kapcsolatos tennivalókat. A jó szakember nemcsak kitűnő referenciákkal rendelkezik,
hanem hatósági bírság elleni garanciát is tud nyújtani. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a szolgáltató cég hibázik a munkavédelmi előírások terén, akkor a hatósági bírság összegét átvállalja a munkáltatótól.
Alapos munkát fog végezni az ilyen munkavédelmi megbízott, odafigyel a munkavédelmi oktatásra, nemcsak aláíratja a dolgozókkal, hogy részt vettek az időszakos felkészítéseken. Érdeke neki is, hogy a cégnél ismerje mindenki a munkavédelmi előírások és a tűzvédelem fontos tennivalóit.
Az oktatás mellett, a papírmunkát is elvégzi a szerződött szolgáltatás keretében, elkészíti a kockázatértékelést, átfogó megelőzési stratégiát, egyéni védőeszköz juttatási rendet, követi az orvosi alkalmassági vizsgákat, stb. Ezek alapján vállalja át a bírság kockázatát.