Ombre köröm a nyár slágere

Ombre köröm

Minden nyárnak megvan a maga külön divatirányzata. Néhány évvel ezelőtt tarolt a színátmenetes haj, idén pedig az ombre köröm a menő. A gellakk.com weboldalon több példát is láthatunk az elkészítésére. Akár három-négyféle árnyalat összekeverése is szóba jöhet. Olyan színek is vegyíthetők, amik alapesetben nem feltétlenül illenek egymáshoz, mert a végeredmény feltűnően jó lehet. Például, a linken látható példában a szakemberek a sötétrózsaszínt, a lilát és a kéket vegyítették egymással.
Az ombre köröm remekül mutat, ezért nem csoda, hogy olyan sokan szeretnék megtanulni az elkészítését. Először is, szükség lesz valamilyen alaplakk alkalmazására. Előnyös, ha van otthon egy apró szivacs, mivel a felületére kell kenni a kiválasztott színárnyalatokat. Arra kell törekedni, hogy a szivacs állaga minél sűrűbb legyen, hiszen így kevesebb légbuborék keletkezik benne.
A következő lépést a körömre való felvitel jelenti, hiszen rá kell nyomni a színezett szivacsot. Az ombre köröm akkor lesz tökéletes, ha bizonyos időközönként pótolják a gél lakkot. Ennek hiányában a később beszínezett körmök láthatóan halványabbak lesznek. Nem maradhat el a lámpázás sem, hiszen a lakkok túlnyomó része csak ennek hatására köt meg.
Jó, ha ezt követően sor kerül a fedőlakk használatára is. Az ombre köröm elkészítése is a lámpázással fejeződik be. Érdemes eltávolítani a bőrre tapadt lakkot egy narancsfapálca segítségével. Otthoni körülmények között is el lehet végezni a fent leírt lépéseket. A hölgyeknek nagyon fog majd tetszeni a különleges alkotás.