A cserjés hortenzia nagyszerű választás

A cserjés hortenzia lenyűgöző virágzata, könnyű gondozása és sokoldalúsága miatt kiváló választás lehet a kertészeti projektekhez. Az évelő cserjék családjába tartozik és természetes környezetében Észak- és Dél-Koreában, valamint Kínában őshonos.

A cserjés hortenzia 2-3 m magasra nő, bár kisebb fajták is léteznek. Nagy levelei vannak, ezek mérete akár 15-20 cm is lehet. A virágzata kezdetben fehér vagy zöld, majd később változik. Általában júniustól szeptemberig virágzik, ami elég hosszú és látványos időszaknak mondható.

A cserjés hortenzia szereti a fényes, félig árnyékos helyeket és kifejezetten jól tűri a változatos talajokat. Fontos biztosítani a növénynek a megfelelő vízellátást és trágyázást, különösen a virágzási időszakban.

A rendszeres metszés segíthet fenntartani a gyönyörű formáját és tökéletes egészségét. A cserjés hortenzia kiváló döntés lehet egyedi kerti dísznövényként, de sövényként is nagyszerűen megállja a helyét, ezért a megvásárlását mindenképpen érdemes fontolóra venni.