A salétromos fal kezelése nem egy lehetetlen feladat

Minden szakember tudja, hogy egy salétromos falat burkolni nagyon nehéz, szinte már lehetetlen. Azonban van megoldás a gondra, mert a salétromos fal kezelése bizonyos szerekkel igenis hatékonyan megoldható. Miért is kell ezt kezelni? Mert különben ledobja magáról a vakolatot, rengeteg gondot, problémát generálva, ráadásul esztétikailag is erőteljesen kifogásolható az a látvány, ami a folyamat végén érzékelhetővé válik.
Persze ez nem egy olyan baj, amivel egy profi ne tudna megbirkózni. A salétromos fal kezelése bizonyos szerekkel, termékekkel gyerekjáték. A direkt az erre a célra készített produktumok, habár nem képesek teljes mértékben megszüntetni a nedvességet, azonban hozzájárulhatnak a tartós, szép eredményhez.
Nyilván a salétromos fal kezelése ekkor nem azt jelenti, hogy teljesen megoldódik a gond forrása, de az tény, hogy amit az ember puszta kézzel, illetve ecsetvéggel meg tud oldani, az tűzoltásnak tökéletes. Aki biztosra akar menni a salétromos fal kezelése során, az jól teszi, ha kiszivattyúzza a nedvességet a falból. Ehhez azért kell rutin és szakértelem.