A tolóajtók és harmonika ajtók nem csak szépek

Azon kívül, hogy ragyogóan mutatnak és rendkívül dekoratívak, helymegtakarítás szempontból is praktikus megoldásnak számítanak a tolóajtók és harmonika ajtók.

Ha az ajtószárny vagy az ajtószárnyak nyitásához nincs elegendő hely egy adott szobában, akkor igenis jó választásnak bizonyulnak a toló, harmonika típusú darabok. Azon kívül, hogy ragyogóan mutatnak és rendkívül dekoratívak, helymegtakarítás szempontjából is praktikus megoldásnak számítanak a tolóajtók és harmonika ajtók. Ezeknek a beépítése semmivel sem bonyolultabb a megszokott daraboknál, ezért nem kell félni ezektől. A megfelelő nyílászárók kiválasztása nehézkes lehet, hiszen számtalan típus szerepel a kínálatban.
Ezeket az ajtókat két nagy kategóriába lehet sorolni. Az egyik esetben a tolóajtó a fal előtt tolható el azzal párhuzamosan. Ezt fal előtt futó tolóajtónak nevezik a szakemberek. A második csoportba tartoznak a falban kialakított fülkébe tolható ajtólapos változatok. Ez a modell falba futó tolóajtóként ismert. Essen bármelyikre is a választás, a vásárló, háztulajdonos biztosra veheti, hogy a megvett tolóajtók és harmonika ajtók esztétikusak, praktikusak és egyedülállóak lesznek.
Sőt, a tolóajtók és harmonika ajtók még akkor is sokak első választását jelentik, amikor bőven van hely a lakásban. Ez annak köszönhető, hogy igazán könnyedén beszerelhetőek és adnak a szobának, helyiségnek egy sajátos varázst. A két fajta közül talán elterjedtebbek a falba futó tolóajtók, hiszen ezek mégiscsak az elegánsabb, tetszetősebb kellékek. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy ehhez az építkezés során, már előre meg kell tervezni a tolóajtó helyét.
Sok helyen ki lehet alakítani a falfülkét gipszkartonból, tégla falazattal vagy a kereskedelemben már kapható, direkt erre a célra kifejlesztett, előre beépíthető tolóajtó fogadó szerkezettel. A szalafa.hu weboldalon is megtekinthető tolóajtók és harmonika ajtók felső sín megvezetésűek és a tartozék alsó részén csakis egy kis méretű vezető nyelvecske van elhelyezve. Nagy előny, hogy ez nem látszik és emiatt sohasem lesz útban. Az itt megvehető tolóajtók és harmonika ajtók azért felkapottak, mert mutatósak és egyben reális árral is rendelkeznek.