Állatbarát nyúlketrec

Nyúlketrec
Nyúlketrec

A kis házi kedvenceknek bizony szükségük van a megfelelő életvitelre. Ahhoz, hogy ezt megadjuk nekik, olyan védelmet kell kialakítanunk, amiben jól és komfortosan érzik magukat. Az apró kis tapsifüleseknek olyan nyúlketrec kell, amiben egy kicsit mozoghatnak és el tudják fogyasztani a táplálékot, meginni a vizet.
Nincs szükség nagy élettérre ezeknek a szőrmók és felettébb aranyos állatoknak, hiszen mozgásigényük nagyon minimális, így a nyuszik méretének és fürgeségének függvényében, lehetőségünk van sokféle méretű nyúlketrecből válogatni.
Ezek az állatok azért nagyon aranyosak, mert puhák és az idomított nyulak pedig igen emberbarátok, vagyis jól tűrik a simogatást, az emberek közelségét. A tapsifülesek nem szokványos háziállatok, mivel nem hasonlíthatóak sem a cicákra, sem pedig a kutyákra.
Nyulat leginkább az ember azért tart, mert a gyermekek nagyon szeretik ezeket a puha állatokat és így boldoggá lehet tenni őket, ami főleg a húsvéti ünnep alkalmából történik. A nyúlketrec természetesen rendelkezhet itatóval, zárt szénatartóval, kisebb játékokkal és akár alvóhellyel is.