Az ablak kiakadt, de őrizze meg nyugalmát

Előfordulhat, hogy ablak kiakad
Előfordulhat, hogy ablak kiakad

Önnel is előfordult már, hogy az ablak egyszerre bukik és nyílik is? Ha az ablak kiakadt, ne ijedjen meg, hiszen a bukó és nyíló ablakok esetében sajnos sokszor fordul elő ez a probléma. Amennyiben ez a gond jelentkezik, őrizze meg higgadtságát, nem akkora a baj, mint amekkorának érzi, nem fog az ablak kiesni a helyéről.
A problémát az okozhatja, hogy az ablakaiban nincs hibásműködtetés-gátló, ugyanakkor manapság már szinte minden nyíló-bukó ablaknál ez alapfelszereltség. Amennyiben rendelkezik hibásműködtetés-gátlóval, és az ablak kiakadt, a következő módon orvosolható a probléma: nyissa ki az ablakot, tekerje el a kilincset bukó állásba, vagyis a kilincs felfele álljon, ezután az ablakkilinccsel ellentétes oldalon, felül nyomja be az ablak sarkát, majd fordítsa nyíló, azaz vízszintes állásba a kilincset.
Amennyiben ablaka rendelkezik ilyen résszel, akkor ezek mellett legelőször húzza maga felé vagy nyomja be a hibásműködtetés-gátlót, és tartsa a művelet végéig, majd engedje el. Ezzel a házi megoldással könnyen tud segíteni a kialakult helyzeten.