Az életbiztosítás főleg az adókedvezmény miatt éri meg

Életbiztosítás
Életbiztosítás

Az új év beköszöntével a hírek szerint egyre több új adónem várható, ami nem csak a vállalkozói szférát terheli majd. A magas adók kapcsán tehát jogosan merül fel a kérdés, hogy van-e lehetőség bármilyen visszaigénylésre, kedvezményre. A piaci kínálatban egyedülálló helyet foglalnak el a nyugdíj megtakarítással egybekötött életbiztosítások, melyek kapcsán adókedvezmény igénybevételére van lehetőség.
 
Az életbiztosításokat illetően azonban már az elején érdemes tisztázni, hogy nem mindegyik esetében jár az említett kedvezmény, sok esetben csak a nyugdíjbiztosítással egybekötöttekre. Naptári évenként összesen 280 ezer forint összegben igényelhető a kedvezmény, s ebben már a Nyugdíj Előtakarékosság Számla kínálta lehetőségek is benne vannak.
 
Az adókedvezmények az eletbiztositas.com-on bővebb információkhoz juthat az életbiztosítások és a segítségükkel elérhető adóvisszatértés kapcsolatáról. Fontos, hogy már a munkában töltött első évek alkalmával tájékozódjon arról, hogy milyen megtakarítási lehetőségekkel élhet, s ez nem csak az adókedvezmények miatt lényeges, hanem a nyugdíjba vonulás utáni anyagi biztonság érdekében is.
 
A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen választják független tanácsadók segítségét akkor, ha adókedvezménnyel társuló életbiztosításról van szó. Tudjon meg többet akár szakember segítségével a témáról, és hozzon felelős döntést a jelenben a jövőre vonatkozóan! Az állami nyugdíjrendszerre vonatkozóan egyre több kétely merül fel, nem mindegy tehát, hogy gondoskodik-e nyugdíjas évei pénzügyi biztonságáról, s milyen kedvezményekkel teszi ezt!