Az impotencia jelei különbözők lehetnek

Impotencia jelei

Gyakori kérdés, hogy ez a dolog, hogyan alakul ki, milyen kezelési módjai vannak, illetve ezek mennyire hatásosak. Az impotencia jelei közé tartozik, hogyha az adott személy 3 hónapon keresztül képtelen szexuális közösülésre. Vagyis, ha egyáltalán nem vagy az esetek túlnyomó részében képtelen erekciót előidézni.
Nem szabad összetéveszteni a merevedési zavart ezzel a problémával. A merevedési zavar férfiaknál gyakori probléma, szóval nem ritkán fordul elő. Átmeneti gondok jelentkezhetnek, például a stressz, az önbizalomhiány, a fáradtság, esetleg a túlzott alkoholfogyasztás hatására is. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a merevedési zavar még nem sorolható az impotencia jelei közé.
Ez a fajta kellemetlenség leginkább a pszichés problémák, illetve a gátlások miatt alakul ki. Ezzel szemben, az impotencia jelei lehetnek fizikai vagy szervi eredetűek is. A szív- és az érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a máj vagy a veseproblémák, az idegrendszeri károsodás, az érelmeszesedés, az agyvérzés, a vérnyomásproblémák is okozhatják a gondot.