Az infrapanel egészséges és takarékos megoldás

Infrapanel
Infrapanel

A fűtési rendszer megtervezésénél érdemes végig gondolni, hogy kell-e minden helyiséget fűteni egész nap. Kisebb, ritkábban használt szobákban az infrapanel lehet az ideális megoldás. Ez az eszköz szerelhető falra és mennyezetre is, mivel csak áramra van szükség a működtetéséhez, így különböző csövek sem fognak éktelenkedni.
Igazán esztétikus és gazdaságos megoldás, illetve hamar felmelegíti a szobát. Nyaralókba is érdemes infrapanelt venni, így a hűvösebb nyári estéken sem kell fagyoskodni. Ráadásul az infra sugárzásnak számtalan pozitív élettani hatása van, például javítja a vérkeringést, segít a szervezetnek megszabadulni a méreganyagoktól, oldja a stresszt.
Mivel a melegítéshez nem használ semmilyen közvetítő közeget, így működése igen hatékony, nincs hőveszteség, mint a radiátorok esetében. A beüzemelése is egyszerű, nem igényel semmilyen szaktudást. Az infrapanelhez mellékelt konzollal lehet rögzíteni a készüléket, csupán csak egy fúróra lesz szüksége. A berendezés nem igényel karbantartást.