Az infraszauna működése és méretei

Egyszemélyes infraszauna
Egyszemélyes infraszauna

A szaunázás jótékony hatásairól már számtalan tanulmány született. Tudjuk, hogy segít a szervezet méregtelenítésében, az izomsérülések kezelésben, a fogyásban és még rengeteg más probléma orvoslásában.
Azonban azt kevesen tudják, hogy a hagyományos finn szaunák mellett, már infraszauna is létezik. Ezek, mint ahogy a nevükből azt már sejteni lehet, infravörös fény segítségével fejtik ki hatásukat. Az infrasugarak mélyen a bőr felülete alatt fejtik ki hatásukat, így a méregtelenítés során igen hatékonyak.
A kabin levegője nem melegszik fel 80-90 Celsius fokra, mint a gőzszaunák esetében, így azok is használhatják, akik nem bírják a forróságot vagy egészségügyi okokból nem ajánlott számukra. Az infraszauna csak a testünket melegíti fel a sugarakkal.
Egy ilyen kabint a lakásban is elhelyezhetünk, ugyanis nem foglal nagy helyet. Az egyszemélyes infraszauna nem nagyobb egy zuhanykabinnál, így akár a nagyobb fürdőszobákban is befér. Ezáltal bármikor élvezheti a szaunák jótékony hatását, akár az otthonában is.