Fontos a klíma helyes használata

Sokan azt mondják, hogy a légkondicionáló gépet azért nem szerelik be, mert könnyen meg lehet tőle fázni. Ez valóban így van, de csak abban az esetben, ha a klíma nem kellőképpen van alkalmazva. Általában akkor történik ez meg, ha kint nagyon nagy a kánikula. Azért van így, mert ilyenkor az emberek általában jól feltekerik a hűtési fokot.
A berendezés ezután hideg levegővel árasztja el a lakást. Az emberek ott töltenek valamennyi időt, aztán meggondolják a dolgot. Kimennek, hiszen kint hétágra süt a Nap miért is gubbasztanának a lakásban? A nagy meleget azonban nem sokáig bírják, ezért a 40 fok melegből újra a 20-25 fokos helyiségbe térnek vissza.
Ha ezt a tevékenységet 2-3 alkalommal megismételik, akkor biztosan jön majd a megfázás. A klíma olyan berendezés, ami kellőképpen teszi a dolgát, ha megfelelően van kezelve. Az emberek sok esetben helytelenül használják, aztán panaszkodnak, hogy nem jó a termék. A baj nem történhet meg, ha a kinti hőmérséklettől csak 6-7 fokkal hidegebbet állít be.