A gázkazán többféle típusban kapható

Gázkazán

Az egyik leginkább elterjedtebb hőt termelő eszköz, ami a legkisebb lakástól egészen a nagy üzemekig beszerelhető. A gázkazán olyan szerkezet, amelyik komplex megoldást nyújt a fűtési és a meleg víz rendszerek kialakítására, sőt, még napkollektoros kivitelbe való illesztésre is kiválóan alkalmas.
A hagyományos darabok az égés során magas hőmérsékletű füstgázt termelnek. Nemcsak a kémény anyagát károsítja, hanem a benne rejlő hőenergia is el fog veszni. A gázkazán vezérlése lehetővé teszi a vízmelegítési funkció beállítását, ami egyéntől függő. Többféle típusban vannak jelen az üzletekben.
A falra szerelhető termékek nagy előnyeihez sorolható, hogy bármilyen körülmény között használható. Mindenképp megbízható és biztonságos rendszerről van szó. Kis helyigénnyel rendelkeznek, valamint a súlyúk is kicsi. Az álló gázkazán általában nagyobb teljesítménnyel működik, súlya és mérete is sokkal nagyobb. Megvásárolható közülük a modern kivitelű változat, ami a belső terekben remekül elhelyezhető és még designosnak is mondható.