Használja ki a CSOK általi előnyöket!

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény a létrejötte óta, már számtalan könnyítésen és változtatáson esett át. A jelzalog.com weblap üzemeltetői most összeszedték egy cikkben, hogy mik voltak a CSOK pozitív változásai a kezdetektől egészen a mai napig bezárólag.
A bejegyzésből kiderül többek között, hogy a kedvezményt igénylő családoknak a 30 nap helyett, már 90 nap áll a rendelkezésükre, hogy lakcímükként jelentsék be a támogatás által érintett ingatlant. Azt is meg lehet belőle tudni, hogyha egy magzat eléri a 12 hetes kort, úgy már meglévő gyermeknek számít, illetve a támogatást igénylő személy halála esetén nem kell visszafizetni a kölcsönt.
Nagyban meggyorsítja a folyamatot azon intézkedés, hogy a már építési engedéllyel rendelkező ingatlanoknál is be lehet adni az igénylést. Az összeg folyósítása ugyan csak a birtokbavétel után kezdődik, ez pedig mindenképpen nagy könnyebbséget jelent. Az említetteken kívül, még sok pozitív változás történt a CSOK életében, amelyek megtalálhatóak az említett honlapon.