Jó olasz fagylaltot ennél Budapesten? Ide érdemes eljönni!

Amikor vendégek érkeznek hozzánk, főleg, ha messze tájakról, külföldről utaznak meglátogatni minket, akkor általában elmegyünk velük városnézésre, hiszen Budapest gyönyörű. Illik betérni egy vendéglátóhelyre is, ahol magyaros finomságokat fogyaszthatunk, majd pedig a desszert kóstolásához olyan cukrászdát ajánlott felkeresnünk, ahol különleges finomságokat kínálnak. Ha jó olasz fagylaltot ennél Budapesten, akkor semmiképp se hagyd ki a Hisztéria Fagylaltozót! Itt olasz és francia különlegességeket és desszerteket fogyaszthatunk, amelyek csodálatos ízélménnyel varázsolnak el.

Az innen megvásárolható cremeria fagylaltok előállításához a gyártók minőségi alapanyagokat használnak, amelyek nagyban hozzájárulnak a fagylaltozás élményéhez. Számtalan ízesítésben kaphatóak ezek a finomságok, tehát nem lesz nehéz elbűvölnöd a vendégeidet és a családod tagjait a Hisztéria Cukrászdában. Igazán kellemes órákat tölthettek így együtt, a fagylaltok ízélménye pedig feledhetetlen lesz mindenkinek.

Ízletes olasz fagyik

A Hisztéria Fagylalt mesterei, a külföldi utazásaik során meggyőződhettek arról, hogy Olaszország a fagylalt hazája, múltja és jövője. Éppen ezért, a finomságaikat az innen ellesett pozetti vitrinben, vagyis süllyesztett körtégelyben tárolják. Ideális megoldás ez, mert így a fagylalt nem érintkezik levegővel, a pultban nem ingadozik a hőmérséklet, ami ronthatná az ínyencségek minőségét. Továbbá, nagy gondot fordítanak a kifagyasztásra is. Ehhez a folyamathoz a Cattabriga cég Effe modelljét használják, ami a hagyományos -40 fok helyett -20 fokra hűti le az elegyet.

Mivel ily módon hosszabb a fagyasztási ciklus, ezért a végeredmény, azaz a fagylalt lényegesen krémesebb. Az ízek fokozásának érdekében, olvasztott belga csokoládéval telecsurgatott sorrentói tölcsért és logózott biscotti ostyát kínálnak a fagylaltokhoz. A szakértők tisztában vannak azzal, hogy kizárólag így lesz teljes a Hisztéria Cremeria érzés. Jó ötlet minél hamarabb kipróbálni, még ha nincs is nyár.

A cég rövid története

A Hisztéria Fagylalt igazi családi vállalkozás, így a cukrászda története generációkon átívelő gyökerekre nyúlik vissza. A családban a vendéglátás szeretetét még a nagyszülők alapozták meg annak idején, hiszen ők hosszú évekig dolgoztak ebben a szakmában Budapesten. 1983-ban már a família második nemzedéke nyitotta meg első egységét, egy italboltot. A cukrászda alapkövének letétele 1991-ben történt, amikor az italbolt kiegészült egy fagyis helyiséggel is.

Ezt követően, sok év kemény munka által, az első Hisztéria 1999-ben nyitotta meg kapuit a fővárosi West Endben. 2008-ban ezt követte a tápiószecsői, majd 2014-ben pedig a gyömrői cukrászda megnyitása. 2016-ban, immár a család harmadik generációjának vezetésével, Magyarországon egyedülálló Cremeria nyílt az Andrássy úton. 2017-ben a vállalkozás vezetői a West Endben lévő cukrászdát is Cremeriává alakították. Törekvésüket és rengeteg munkájukat siker koronázta, ma már különleges finomságokkal bűvölik el vásárlóikat.