Kerékpár gyerekülés többféle változatban

Gyerek bicikli

Biztosan sokan utaztak gyerekkorukban a bicikli vázon, vagy hátul a csomagtartón. Remek móka volt, minden gyereknek vannak ilyen élményei, de ma már rengetegféle kerékpár gyerekülés létezik, ami kényelmesebb és biztonságosabb. Akár egy egész túrúra magunkkal vihetjük a gyerekeket. Egyszerűen felszerelhető hátra és biztosan meg fogjuk találni azt a változatot, amely a mi kerékpárunkra is felrakható.
Aki csomagtartós biciklivel jár, az a csomagtartóra is felszerelheti a kerékpár gyerekülést, de gyakran választják a vázra felszerelhető változatot, főleg a túrabringák esetében, mert azoknál nem beszélhetünk csomagtartóról. Mielőtt még azt gondolnánk, hogy ez egy teljesen felesleges kiegészítő, jól fontoljuk meg a dolgot, hiszen a gyermekünk biztonsága a tét. Hogyha nem használunk kerékpár gyerekülést, akkor bármikor leeshet a bicikliről, ezzel sérüléseket szerezve magának és nekünk is, hogyha elveszítjük az uralmat a bringánk felett. Egy szép esés senkinek sem fog jót tenni.
De ha már nagyocskának számít, akkor őt is megismertethetjük a kerékpározás nagyszerű élményével. Sokan kérdezik, hogy a 14 es bicikli hány évesnek való? Egy ekkora kerekekkel rendelkező modellel már el fognak boldogulni a 4 és 7 év közötti gyerekek. Hogyha felelősségteljesen szeretnénk kiválasztani gyermekünk első bringáját, akkor ne csak az életkorát, hanem a magasságát is vegyük figyelembe, mert ez lesz az, ami leginkább meghatározza, hogy mennyire lesz kényelmes a kerékpározás. Egy túl alacsony kerékpárral kényelmetlen és nehézkes lesz a tekerés.
Egy túl nagy, 16-os mérethez még lehet nem áll készen és csak esés lesz a vége. Az agardikarekpar.hu weboldalon megtalálhatjuk a pontos infókat arról, hogy például egy 14 es bicikli hány évesnek való. Menjünk biztosra és úgy válasszuk ki a megfelelő kerékpárt. A csemeténk magasságát figyelembe véve megtudhatjuk, hogy egy 14 es bicikli hány évesnek való. Sokféle modell közül válogathatunk. Kezdetben nem árt a segédkerekek használata, ameddig megszokja, hogy miként kell egyensúlyozni a biciklin.