Lager sör, a selymes bajor

Lager sör

A söröket sokan szeretik, ugyanakkor nincsenek tisztában az egyes elnevezésekkel. Azt tudjuk például, hogy a lager sör pontosan mit jelent? A „lager” jelző tulajdonképpen az alsó erjesztésű sörökre utal, mivel az erjedésének végén az élesztő leülepszik az edény aljára.
Ide olyan típusok tartoznak, mint a Pils, a Bock vagy a száraz sör. A sörlé erjesztését a Saccharomyces pastorianus élesztőfaj végzi és a készítéséhez 7-15 °C az ideális. Aromájában a maláta és a komló íze kerül előtérbe. Ezek voltak a tények, ugyanakkor arról a tényről sem szabad megfeledkezni, hogy a lager sör nagyon finom, selymes, lágy ízű ital. Nem kifejezetten tartogat meglepetéseket a fogyasztóknak, de elmondható, hogy „tipikus” ízt képvisel.
Ez természetesen egyáltalán nem azt jelenti, hogy a lager sör unalmas lenne, sőt, éppen ellenkezőleg, hiszen azóta nagyon népszerű, mióta a bajorok létrehozták a 15. században. 4-7 °C közötti hőmérsékletre lehűtve ideális. Ez a fajta sör is megvásárolható az artizanshop.hu nagykerből.