A meddőség súlyos probléma

Meddőség

Akkor beszélhetünk erről a dologról, ha a folyamatos próbálkozás ellenére, 1 éven belül nem történik meg a fogantatás. Több oka is lehet ennek, például anatómiai elváltozások, hormonális diszfunkciók, illetve lelki problémák is. A meddőség a férfiak és a hölgyek esetében különböző módon jelentkezhet.
Viszont vannak olyanok, amelyek mindkét nemre jellemzőek, ezek lehetnek genetikai betegségek, pajzsmirigy-, mellékvese- vagy cukorbetegség, sőt, a túlzott dohányzás, valamint az alkoholfogyasztás is meddőséghez vezethet. A meddőség kezelése történhet gyógyszerekkel, viszont egyes esetekben operációs beavatkozásra lesz szükség.
Ha a vizsgálatok során nincs kimutatható betegség, akkor a gyengébb nemnél mesterséges megtermékenyítést is végezhetnek. A betegség megelőzhető az egészséges életmóddal. A meddőség Magyarország területén 20 % körüli lehet, ami körülbelül 200 ezer párt jelenthet. Ebben az esetben még kipróbálható egy módszer, ami nem más, mint a PCOS diéta betartása. Ez a szervek egészséges működését biztosítja és a hormonrendszert is szabályozni tudja.
A megszokott étrendet tehát teljesen át kell alakítani úgy, hogy a cukorból és a fehérlisztből készült ételeket kerülni kell. Helyettük a gluténmentes gabonákat, mint például a barnarizst, zabpelyhet, hajdinát és kölest tanácsos fogyasztani a mindennapokban. A PCOS diéta során kerülni kell a telített zsírsavakat, helyettük sovány húsokat kell enni, sőt, még a tejtermékek kalóriatartalmára is oda kell figyelni.
Ha ezt még sporttal is összeköti, akkor a hatás még jobb, valamint eredményesebb és szemmel láthatóbb lesz. A PCOS diéta alatt fontos, hogy rendszeresen étkezzen, ami naponta 5-ször szükséges. A szénhidrát bevitelét ossza el egész napra. Ezzel megelőzheti az emésztőrendszeri betegségek kialakulását, a fejfájást és a szellemi koncentrációt növekedni fog. A reggelit semmiképpen ne szalassza el, A legtöbb szénhidrátot a nap folyamán ebédkor vigye be a szervezetébe. Ezekre a teendőkre figyeljen oda és minden kellemetlen dolgot el fog kerülni!