A mézes pálinka fahéjjal tökéletes ünnepi ital

Mézes pálinka
Mézes pálinka

Ha már unja a megszokott dolgokat karácsonykor, akkor használja a kreativitását és készítsen egyedi ételeket, italokat és személyre szabott meglepetéseket a szerettei számára. Az ünnepek alatt gyakoribbak lesznek a vendégek, ezért készülni kell a fogadásukra étellel és itallal.
Mi lenne megfelelőbb karácsonyi ital, mint a mézes pálinka? Ezt tovább is fokozhatjuk egy kis fahéj hozzáadásával. A fahéj ugyanis tipikus karácsonyi fűszer. Ne feledjük el, hogy a hagyományos ünnepi édességnek, a mézes kalácsnak is az egyik igen meghatározó ízesítője.
A mézes pálinka könnyen elkészíthető otthon is egyszerű kisüstiből. Bármilyen gyümölcsből készült pálinkát felhasználhatunk ilyenkor, de érdemesebb a gyengébb minőségűt elővenni. A méz és a fahéj ugyanis feljavítja az. Kellemes ízt ad neki és elveszi a kisüstikre jellemző karcosságot.
A mézes pálinka azok számára is fogyaszthatóvá válik, akik tisztán nem bírják azt meginni. Készítse el Ön is otthon ezt a különleges karácsonyi italt, vagy rendelje meg a Pannonhalmi pálinka webáruházból!