Miért félünk a fogorvostól? A fogorvosok szerint…

Clinident Fogászati Centrum

Egyre több fogorvos foglalkozik a sokak által feltett kérdéssel, azaz vajon miért félünk még mind a mai napig a fogorvostól? A magabiztos megjelenés egyik alapja a szép mosoly, ami a szép fogaknál kezdődik. Nagyon sokan még mind a mai napig nem szívesen járnak fogorvoshoz, hiszen akár egy gyerekkori rossz élmény is befolyásolhatja ezt a döntést.
Miért fontos fogorvoshoz járni?
Legalább évente két alkalommal szükséges a fogorvoshoz ellátogatni annak érdekében, hogy fogunk egészségét megőrizzük. Az évi két alkalom során a kontroll ellenőrzések történnek meg, amikor a fogak általános állapotát ellenőrzik a fogorvosok.
A legkisebb szuvasodás időben történő kezelése fogakat menthet meg. Ilyenkor már komolyabb beavatkozásokra nem kell számítani. A saját fogállomány ezeknek a kontrollvizsgálatoknak köszönhetően hosszú éveken keresztül szolgál majd minket. Kontroll vizsgálatokra a Clinident Fogászati Centrumba is kérhetünk időpontot.
A fogorvosok szerint a következők befolyásolják a kontroll vizsgálatok kimaradásait
Gyerekkori élmények sokasága bújik meg mindenki emlékezetébe, ha a fogorvos kerül említésre. A régi rendszerben a fogorvosi ellátásra mindannyian úgy emlékszünk, hogy szinte nagyüzemben történtek meg a foghúzások és a fogtömések.
Ma már nagyon jó szakemberek és kiemelkedően minőségi ellátás jellemezi a fogászati rendeléseket. A félelem nélküli foghúzásra egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek az orvosok, ezért ezek a rossz élmények nagyon gyorsan elfelejthetők. Ma már a fájdalomcsillapításra teljesen más készítmények állnak a fogorvosok rendelkezésére.
A szuvas fogakat sem kell rögtön kihúzásnak ítélni, hiszen az inlay és az onlay betétek segítségével a fogak jelentős része még pótolható. A mai világban már nem a gyors foghúzás és a gyors fogtömés a jellemző, sokkal inkább a fogak megóvása a legfontosabb szempont minden fogorvos számára.
Szájsebészeti eljárások során nagyon fontos, hogy a páciensek nyugodtak legyenek, hiszen a legkisebb rossz mozdulat is befolyásolhatja a beavatkozás sikeres kimenetelét. Az orvos és a beteg közötti kapcsolat mára már bizalmas és nyoma sincs a feszültségnek. Sokszor még a kezelések közben is csevegnek egymással, eszmét cserélnek, elmondják mi történt a magánéletükben vagy a munkahelyen.