Miért jó választás a télikertek építése fából?

Télikertek építése fából

Miután beköszönt a tavasz, mindenki a lehető legtöbb időt szeretné a szabadban tölteni, lehetőleg a teraszon, ahol minden adott a relaxáláshoz és feltöltődéshez. Azonban, mivel az esték még márciusban is hűvösek lehetnek, jó döntést jelenthet egy üvegterasz kiépítése, amivel az efféle gondokat nem csupán kora tavasszal, hanem még télen is ki lehet küszöbölni. Azért is tartozik ez a népszerűbb megoldások közé, ugyanis az üvegterasz ár teljesen reális ahhoz képest, amit ez nyújtani képes a lakóknak.
A szakemberek persze kötelességüknek érzik elmondani a ház tulajdonosának, hogy az ilyen jellegű terv a legnagyobb beruházást igénylő megoldás, már ami a terasz időjárás elleni védelmének kialakítását érinti. De ha jobban megnézi az ember, hogy mit kap a pénzéért, egyből kiderül, hogy az üvegterasz ár egyáltalán nem annyira magas. Mekkora is hát az üvegterasz ár? Általában a kollégák egy példával mutatják be, hogy mennyire is lehet számítani. Egy 20 négyzetméteres, három oldalról lapozható üvegfalakkal határolt üvegtető beruházási költsége elérheti a 7 millió Forintot is. Mielőtt persze valaki nagyon megijed a magasnak tűnő üvegterasz ár miatt, fontos ismét kiemelni, hogy óriási különbség van az ilyen, magas minőséget garantáló megoldás között és például a polikarbonát pergolával vagy fix tetővel fedett terasz között. Amikor a maximális strapabírás és időtálló jelleg a cél, akkor csakis ez jöhet szóba. Rengeteg mindenkinek még roppant kecsegtető a télikertek építése fából. Az ehhez felhasznált alapanyag lehet luc-, borovi-, vagy vörösfenyő, illetve meranti is, vagy bármilyen más fafajta, amelyik megfelel az igényeknek.
A szakemberek ezek egyikéből, vagy kettő, esetleg több összeválogatásából csavarodás- és vetemedésmentes fa télikert alapanyagot hoznak létre. Amikor persze a télikertek építése fából történik, akkor észben kell tartani, hogy ez bizony rendszeres gondozást igényel, nem úgy, mint a PVC vagy alumínium fajták. Azonban a fának nagy pozitívuma, hogy igazán szép és természetes hatást kelt. Akinek ez lényeges, ezt választja majd.