Probiotikum ajánlott hisztamin intolerancia esetén

Csalánkiütés, viszketés, szapora szívdobogás, nehézlégzés, orrfolyás, puffadás, ezek mind lehetnek egyetlen betegség tünetei. Ilyenkor először az orvos meglátogatása, majd diéta szükséges. Hisztamin intolerancia alakul ki, ha valakinek a teste nem képes lebontani ezt, de megfelelő diéta alkalmazásával teljesen tünetmentes lehet.

A hisztamin egy jelzőmolekula, ami többek között serkenti a gyomorsav és az immunsejtek aktiválását. A diéta, amit hisztamin intolerancia alkalmával tartani kell, 4 csoportba osztható. A nullás egyáltalán nem tolerálható. Az egyes a rosszul, a kettes a kisebb mennyiségben és a hármas a jól tolerálható. Ha van diagnózis, akkor jöhet a kezelés, ezen kívül kaphat olyan ötleteket, amelyekkel szinten tarthatja.

Például ajánlott probiotikumokat szedni, mert azok helyreállítják a bélflóra egyensúlyát, de az antioxidáns is megfelelő, mert jó a szabadgyökök negatív hatásai ellen. A hisztamin intolerancia teljesen panaszmentes lehet, ha kizárjuk a magas hisztamin tartalmú ételeket.