A szaunázás megtisztítja a bőrt

A szaunázás is segít ápolni a bőrt

A legtöbb ember igyekszik ápolni, tisztán tartani az arcbőrét, amihez számtalan módszer és kozmetikum áll a rendelkezésére. A kozmetikai szalonokban néha párologtatással igyekeznek megtisztítani a bőrt azoktól az anyagoktól, amelyek csúnyává teszik.
Ugyanezt a szaunázás által, a bőr egészén el lehet végezni, hiszen a magas hőmérséklet és gőz hatására a test azzal védekezik, hogy megpróbál hőt leadni. A legegyszerűbben a verejtékezés során távozik a hő a testből. Azonban a verejtékezéssel egyszerre a bőrben lerakódott méreganyagok is távoznak, aminek eredményeképpen szebbé válik. Ugyanakkor a szaunázás tagadhatatlanul szerepet játszik a fogyásban is, hiszen a túlmelegedés elleni védekezésben a test rengeteg kalóriát eléget.
Ráadásul a szaunázás során rengeteg víz is távozik a szervezetből, ami általában a bőrszövetek alatti zsírrétegekből ürül ki. A technikai fejlődés szele a felüdülésnek ezt a formáját is elérte, így ma már a szaunázás több változata is kipróbálható, sőt, bárki előtt ott a lehetőség, hogy a saját otthonában alakítson ki egy helyiséget erre a célra.