A társasház szellőztetéshez szükséges rendszerek

Társasház szellőztetés
Társasház szellőztetés

Mivel a társasházak kevés ablakkal rendelkeznek a lépcsőházat illetően, ezért sokszor nagyon hamar el tud uralkodni az adott létesítményben a pincéből feláradó erős szag és az állott, dohos levegő. Szerencsére ezt megoldja a társasház szellőztetés legprofibb eszköze, a huzatfokozó turbina. Emellett még remekül tartozhat a légáramlásért felelős rendszerhez a tetőventilátor, szellőztető ventilátor és a szellőző motor is.
Ezeknek az együttese garantálja, hogy többet nem kell számolni a kellemetlen odorral, az állott légkörrel, ami bizony egyből megcsapja az embert akkor, amikor a panelházba lép. Mivel ez egy energiatakarékos és költséghatékony berendezés együttes, nem kell attól tartson a lakóközösség, hogy majd drága lesz az üzemeltetés.
A tervezők csakis olyan megoldásokat használtak fel, amelyeknek köszönhetően el lehet felejteni a sok kiadást. Érdemes hát a társasház szellőztetés egyedülálló megoldásai mellett dönteni. Ezáltal egyedi módon garantálható a friss levegő a panelházban, ami sajátosabb, kellemesebb légkörhöz vezet.