Az ADR oktatás jó kiindulópont

ADR oktatás
ADR oktatás

Az ipari társadalom megjelenése óta, folyamatos problémát jelent a veszélyes hulladékokkal való bánás. Annyira megnövekedett az ilyen jellegű anyagoknak a száma, hogy már külön szakma foglalkozik a tárolással, kezeléssel és természetesen a szállítással is. Akik ebben a munkakörben akarnak elhelyezkedni, ADR oktatás sorozaton kell részt vegyenek, ahol megtanulják a fontos teendőket.
Nemcsak azt kell tudni, hogy milyen módon kezeljük az anyagokat, hanem azt is, hogy baleset során mi a teendő. A közúti szállítás során, bármikor bekövetkezhet az, amire senki sem vágyik. Egy ütközés vagy defekt esetén, megsérülhet a tároló rendszer és elkezdhet szivárogni az anyag. Az ADR oktatás során erre is felkészítenek minket.
Elsődleges szempont mindig az emberi élet védelme, így senkit nem szabad a közelbe engedni. Amint lehetőség adódik rá, meg kell kezdeni a kármentést, de ez már a szakemberek feladata. Az ADR oktatás csupán egy alap, ahonnan aztán lehetőségünk van továbbszakosodni a tartályos szállítás felé, valamint még veszélyesebb anyagok fuvarozására, amilyenek a robbanószerek és radioaktív elemek.