Az asztalra, csapra szerelhető víztisztító

Víztisztító készülék

Rossz belegondolni, hogy az ember issza a csapból kifolyó vizet, amivel tudtán kívül káros, oda nem való anyagokat is bevisz a szervezetébe. Aki ez ellen tenni akar, a víztisztító megvételével és használatával tehet is. De milyen fajtát érdemes megvenni? Az asztali, csapra szerelhető víztisztító sokak első választása.
Főleg azért döntenek emellett, mert ez az ilyen berendezések belépő szintű terméke. Jellemzően a mosogatócsapra kell felhelyezni egy útváltó csapocskát, aminek a segítségével a tulajdonos mindig ki tudja választani, hogy épp mosogatni akar vagy tiszta vizet inni. Ezen víztisztító használatakor nem kell állandóan le- és felszerelni a berendezést.
Ahogy a kialakítása is mutatja, a vízszűrő egység a mosogató mellett, a pulton kap helyet. Ennek a szerkezetnek a vízszűrő képessége főként az aktívszénre támaszkodik. Léteznek természetesen úgynevezett osztott szűrők, de a leggyakoribbnak az aktívszenes szűrőbetétesek mondhatóak. Ettől eltekintve a szakemberek úgy tartják, hogy az osztott szűrős a jó választás, mert ez hosszú élettartammal bír és nagyon hatékony. Nyilván ezen víztisztító típusokból is vannak többlépcsős rendszerek.