A befektetési lehetőségek közül tavaly az ingatlan szólt nagyot

Jövedelmező ingatlanok

Mindnyájan szeretnénk, ha anyagilag biztonságban érezhetnénk magunkat és ezt hosszútávon is tudnánk biztosítani magunknak. Ennek érdekében megpróbálunk olyan szakmát választani, amelyik jól jövedelmez. A megspórolt pénzünket aztán betehetjük a bankba, vásárolhatunk részvényeket, de választhatunk más befektetési lehetőségek közül is. Tulajdonképpen számtalan befektetés között válogathatunk aszerint, hogy milyen összeg áll a rendelkezésünkre, mekkora távra akarjuk lekötni és persze milyen mértékű kockázatot merünk vállalni.
Néhányat megemlítünk a betétek, kötvények és más befektetési lehetőségek közül. Az egyik a banki lekötött betét, amit rengetegen választanak, mert alacsony a kockázata. Megköthetjük fix futamidőre, amihez fix kamatot garantálnak, amit viszont csak akkor kapunk meg, ha nem akarjuk a lejárat előtt kivenni a pénzünket. A kamat elég alacsony, ezért csak rövidebb távra javasolják. Államkötvény vásárlása esetén valamivel nagyobb kamatra számíthatunk és kockázatot az államcsőd vagy az állami fizetésképtelenség jelent. A kockázata ennek is alacsony, viszont itt sem lehet olyan nagy nyereségre számítani. Más befektetési lehetőségek között ott van még a vállalati kötvény, ami nagyobb kamatot ígér, mint az államkötvény, viszont a kockázat is nagyobb. Részvényvásárlása esetén hozammal illetve esetenként osztalékkal kell számolhatunk, azt azonban tudnunk kell, hogyha a részvény árfolyama csökken, a hozam veszteséges.
A befektetési alap több értékpapírból áll, amelyek ha jól vannak kiválogatva, magasabb nyereséget jelenthetnek. Aranyba befektetni hosszútávon nem érdemes, mivel kevés eredményt hozhat. Az elmúlt évben a más befektetési lehetőségek között az ingatlanvásárlás is az elsők közé került, mert jól jövedelmező opciót jelent, csak szükség van hozzá némi ingatlanpiaci ismeretre. Akár ezt választja valaki, akár más befektetési lehetőségek közül, mindenképpen érdemes kikérni egy független, képzett privátbankár véleményét, aki minden lehetőségnél felvilágosít a kockázatokról, illetve a várható nyereségekről.