A cuvée két íz összepárosítása

Cuvée borok

Aki újfajta ízélményre vágyik, az biztosan kipróbál majd néhány olyan hétköznapi, átlagos ízt összepárosítani, amik így egy egészen más hatást adnak majd. A cuvée előállításakor is arra törekszenek a borkészítők, hogy újfajta kombinációkkal örvendeztessék meg a borkedvelő közönséget.
A cuvée ugyanis azoknak a boroknak a gyűjtő megnevezése, amelyek kétfajta szőlő összeszüreteléséből jön létre. Ugyanaz a két típusú szőlő pedig tudni való, hogy más és más hatást ad attól függően, hogy milyen arányba kerül bele a hordókba. Mindemellett a bor érlelési idejétől, a szőlő érettségétől és a szüretelés előtti időjárástól is függhet. Tehát két különböző gyártmányú palackban, amelyben ugyanazok a szőlőfajták adják az összetételt más hatású bor van.
Ezért is annyira izgalmas megtapasztalni a különböző évjáratú cuvée borok ízét. Természetesen az ilyen bor lehet akár vörös, fehér vagy rosé is, továbbá száraz, félszáraz vagy édes. A variációk és kombinációk egész sora áll a borkészítők előtt. Ezért is szeretnek ennyire cuvée bort készíteni.