Ez lenne az 5 legnépszerűbb inverter márka a napelem piacon?

A napenergia folyamatosan fejlődő világában a hatékony, megbízható és innovatív megoldások keresése az akkumulátorok és a fotovoltaikus inverterek fejlődéséhez vezetett. Ezek a hibrid rendszerek forradalmasítják a napenergia hasznosításának és tárolásának módját, így az még akkor is könnyen elérhetővé válik, amikor a Nap lemegy.

A telepítőknek és a napenergia rajongóknak egyaránt a megfelelő inverter kiválasztása lehet a kulcs a napenergiában rejlő teljes potenciál kiaknázásához. Egy napelem telepítő cég már összehasonlította az 5 legnépszerűbb napelem invertert.

Ezek a Fronius, a SolarEdge, a Huawei, az SMA és a Solplanet termékei. Mindegyik márka egyedi rést szerzett magának a piacon, és a napelemes telepítők speciális igényeinek kielégítésére tervezett funkciókat és innovációkat hozott elő. Ezért az általuk kínált termékek megfelelnek az egyéni fogyasztói igényeknek.

Miért van szükség napelemes inverterre?

Az inverter minden napenergia rendszer kritikus része. Amikor a napelemek átalakítják a napfényt elektromos árammá, egyenáramot termelnek, amit az inverteren keresztül váltakozó árammá kell alakítani az otthoni használathoz. Ez azt jelenti, hogy a panelekből kijövő egyenáram nem fog ártani Neked, ha véletlenül megfogsz egy kábelt.

Mit csinál még egy inverter? Sok mindent. Figyeli a villamosenergia termelés szintjét, váltakozó áramot táplál a hálózatba, az egyenáramú energiát az akkumulátor tárolóba irányítja, figyeli a napelemek hatékonyságát, észleli a rendszerben fellépő hibákat és maximalizálja az energiatermelést.

A napelemes inverterek típusai

Az inverter kiválasztásakor először is el kell dönteni, hogy milyen funkcionalitást vársz el tőle. Ha a hálózatra történő értékesítésről vagy a saját áramfogyasztás részleges kiváltásáról van szó, akkor egy hálózati inverter megfelelő lesz. Ha teljes energiafüggetlenséget szeretnél elérni, vagy tartalék áramforrást kiépíteni, akkor az autonóm típusú inverter alkalmas.

Végül az utóbbi évek legnépszerűbb megoldása a hibrid inverter. Ez egyesíti a hálózati és az önálló hálózat funkcionalitását, így egy ideális, széleskörű alkalmazhatósággal rendelkező egységet hoz létre. A hibrid inverter a napelemekből, akkumulátorból, hálózatból vagy generátorból táplálja a terhelést, a többletet pedig a külső hálózatba küldi, hogy azt értékesítse. Ez egy kedvező megoldás egy magánlakásnak vagy vállalkozásnak. A funkcionalitás kiválasztása után tehát már csak a minőség kérdése marad megválaszolatlanul.

Hogyan válassz minőségi terméket?

Az inverter hirtelen kikapcsolása vagy meghibásodása formájában jelentkező kellemetlenségek elkerülése érdekében figyelmet kell fordítanod a berendezés műszaki jellemzőire. Itt olyan mutatókra kell fókuszálnod, mint a feszültség a napelem oldalán, a hűtés típusa, a beépített védőrendszerek megléte, az inverter távvezérlésének elérhetősége és a jótállási időszak.

Az ST Solar nagy tapasztalattal rendelkezik a legnépszerűbb gyártók invertereinek telepítésében. Jó néhány márkát kipróbáltak már, talán az összeset, ami a piacon van. Ezért meg tudják állapítani, hogy melyik termék a legjobb egy adott létesítmény esetében. Bízz Te is bátran a szakértelmükben!