Mitől függ egy mellnagyobbító műtét ára?

Ha valaki nincs megelégedve a melleinek formájával, méretével, az bizony komoly lelki megterhelést jelenthet, önbizalomhiányhoz is vezethet. Előbb vagy utóbb az érintettek gondolkodni kezdenek egy szépészeti műtét elvégzésén, aminek az ára többféle szempont alapján alakulhat, például az implantátum márkája is befolyásolja. Ettől is függhet a mellnagyobbítás ára.

A dr. Falus György által beültethető amerikai Mentor implantátumokhoz jelenleg több kedvezmény is jár. Például megemlítendő az örökélet garancia, illetve az a 299 000 Ft-os kedvezmény, amit kaphatunk 2024. július 31-ig. Ezek mellett, a 2024 júniusi műtétekre további 5%, a júliusban elvégzendőkre pedig 10% kedvezmény jár. Az első konzultációért sem kell fizetnie a páciensnek.

Bónusznak számít a műtét utáni ingyenes kontroll, illetve a beavatkozás utáni éves kontrollért szintén nem kell fizetni. Ha most jelentkezünk ingyenes személyes konzultációra, akkor részletesebb információkat kaphatunk az akciókról és az árakról. Csak a személyes konzultáció után tudja megadni a sebész a pontos árat.

Kinek javasolt a mellnagyobbítás?

Ideális megoldást jelent a mellnagyobbítás túl kicsi mellek esetén, ha az érintett nem tudja elfogadni az egyik legfontosabb női testrészét olyannak, amilyen. Az is lelki problémát okozhat, ha valakinek nem egyformák a mellei, ha szemmel látható eltérés van a két kebel mérete között.

Bár tudni kell, hogy tökéletes szimmetria nincs a természetben, vagyis kis eltérés még nem zavaró, de amikor jelentős az eltérés, a mellnagyobbító műtét jó megoldást jelent. Ennek során, a plasztikai sebész a kisebb mellet hozzáigazítja a nagyobbhoz, de fordítva is lehet. Igény szerint egyéb átformázásra is van lehetőség, amit a konzultáció során megbeszélhetünk a szakemberrel.

A mell aszimmetriája nemcsak a méretbeli eltérést jelentheti, de alakban is jelentkezhet különbség. A megereszkedett mellek szintén zavaróak, ezek korrigálására a mellnagyobbító plasztikai műtét tökéletes választás. Egyéb korrekciókkal is kombinálható a mellnagyobbítás, például mellbimbó-korrekcióval, átformázással.

Mennyire kockázatos a mellnagyobbítás?

Ezt a témát mindenképpen érdemes körüljárni, ha mellnagyobbító műtéten gondolkozunk. Bár ennek a plasztikai beavatkozásnak minimális a kockázata, mégis van, ritkán, de kialakulhat szövődmény. Előfordulhat utóvérzés, gyulladás, fertőzés, a mellbimbó érzékenységének megváltozása. A kötelező kontrollvizsgálatok alakalmával kiszűrésre kerülnek ezek a problémák és a plasztikai sebész biztosítja a megfelelő ellátást.

Továbbá, az implantátum körül kialakul egy kötőszövetes tok, ami fontos szerepet játszik az implantátum helyzetében, a szervezet egészségének fenntartásában. Ritkán, de kialakulhat tokzsugorodás, ami deformálja a mellet. Ez néhány hónap elteltével érzékelhető.

Igazán nagyon ritka eset, de megtörténhet, hogy az implantátum körül kialakult savógyülem miatt, különböző pozíciókban elmozdulhat. Az implantátumok sem örökéletűek, általában 10, de maximum 15 év után cserélni kell, sőt, megtörténhet, hogy előbb is kiszakadnak. Nos, ezek a mellnagyobbítás kockázatai.