Kiváló befektetés az Oleo-Mac szivattyú

Az elmúlt évek egyre inkább aszályos időszakaiban, fontossá vált megteremteni a lehetőségét a kisebb-nagyobb növénykultúrák hatékony öntözésének. Ez gyakran ütközik olyan jellegű kihívásokba, hogy nem áll rendelkezésre elektromos hálózat, amiről a pompák működtetése megoldható lenne.

Erre nincs már feltétlenül szükség, ugyanis kapható olyan benzinmotorral ellátott, centrifugál Oleo-Mac szivattyú, amelyik teljesen autonóm, tehát szigetszerű működésre ideális. Ennek a készüléknek a jelenlétében semmi másra nincs szükség, mint a megfelelő vízkinyerő pontra, ahonnan megoldható a locsolni kívánt területek kiszolgálása.

Érdemes figyelni a vízmennyiségre, hogy azt az Oleo-Mac szivattyú kitermelési potenciálja ne mérje felül. A WP 300 modell maximális teljesítménye 50 l/perc/36 m. Az üzemanyag tartály űrtartalma kevesebb, mint 1 liter. A teljes berendezés súlya, pedig 5,5 kg, ami könnyen mozgathatóvá teszi azt. Akkor is megtérülő befektetés az Oleo-Mac szivattyú, ha alkalomadtán vízmentesíteni kell bizonyos területeteket, mint az udvar vagy a pince, például egy nagyobb esőzést követően.