Lenvászonból készült textil teafilter

Kevesen tudják, hogy a filteres teák zsákja műanyagot is tartalmaz, ami miatt jelentősen csökkenhet az amúgy egészséges ital minősége. Ezért sokkal inkább érdemes a textil teafilter használata mellett döntenünk, amit minden alkalmazás után kimoshatunk, ha lehet, akkor natúr tisztítószerrel.

Ha a filteres teákat választjuk, akkor tudnunk kell, hogy ez nem tud 100%-ban lebomlani a rövid használat után, a forró vízzel pedig nagymennyiségű mikroműanyagot áztatunk a teavizünkbe. Ezt elkerülhetjük textil teafilter alkalmazásával, így az elkészített italunk teljesen egészséges, ízletes lesz. Vannak, akik saját maguk készítik el ezt a teafiltert, azonban a legtöbben nem rendelkezünk elegendő idővel, varrógéppel, kézügyességgel hozzá.

Így marad a vásárlás lehetősége, amit például a fenntarthato-otthonom.hu webáruház kínál. Az itt kapható mosható textil teafilter lenvászonból készült és 3 darab van egy csomagban. Reális áron juthatunk hozzá, hiszen a 3 darabos csomag mindössze 1490 Ft-ba kerül. Népszerű magyar termék.