Melyik a legjobb matrac derékfájásra?

Hosszú ideig nem lehet derékfájással élni, ugyanis tenni kell valamit ellene, de mindenekelőtt a probléma okát szükséges megszüntetni. A mozgásszegény életmód, a hirtelen mozdulatok okozhatják a bajt, de akár a matrac is előidézhet szinte elviselhetetlen derékfájdalmat. A Yatas Bedding matracok között erre is találhatsz megoldást.

Azért érdemes megtekinteni az említett cég kínálatát, mert időnként cserére szorul a matrac. Ugyanis, ha az ágybetéted régi, elhasználódott, akkor általában besüpped. Ekkor a tested benyomódik a matracba itt-ott, vagyis nem kap elegendő alátámasztást. Ha a fekvőhely nem kényelmes, akkor egyrészt nehézkessé válik az alvás, másrészt a derekad is megfájdul.

A gond elkerülése érdekében, olyan matracot célszerű választanod, amelyik követi a tested körvonalát, megfelelő stabilitást és alátámasztást biztosít. Fontos, hogy ne nyomódjon be, tehermentesítse a csigolyákat, valamint ne okozzon zsibbadást. Egy félkemény matrac ideális lehet derékfájás ellen, de a megfelelő választáshoz több szempontot is figyelembe kell venned.

Mi alapján döntsek matracválasztásnál?

Lényeges, hogy mekkora a testsúlyod, illetve melyik a kedvenc pózod amikor alszol. Általánosságban kijelenthető, hogy a habrugós és zónás, a 2-6 cm vastagságú memóriahabos és a 3D technológiával készült ágybetétek tehermentesítik leginkább a gerincet. A Yatas Bedding üzletében mindenféle matracot megtalálsz, táskarugós, DHT rugós, habszivacs, hibrid és speciális, ortopéd ágybetétek egyaránt szerepelnek a kínálatban.

Ha a yatasbedding.hu weboldalon rákattintasz az Okos Matrac Választóra, akkor a program segít kiválasztani a számodra legjobb típusú ágybetétet. Amennyiben kérdésed volna a matraccal vagy egyéb termékekkel kapcsolatban, akkor felveheted az ügyfélszolgálattal is a kapcsolatot, mert a tapasztalt szakemberek megadják a szükséges válaszokat.

Az oldalon működő termékkereső használatával pedig dönthetsz egyik vagy másik ágybetét mellett, kategória, matrackeménység, méret, raktárkészlet alapján. Utóbbi azt jelenti, hogy van-e készleten a kiszemelt modell vagy sem.

Az új matrac előnyei

Mindannyian komfortos fekvőhelyre vágyunk, amin jókat tudjunk aludni, reggel pedig kipihenten ébredni, mert csak így teljesíthetünk maximálisan a munkánkban, a magánéletünkben. Egy jól kiválasztott, például memóriahabos matrac egyértelmű előnye az, hogy kényelmes, egészséges pihenést, nyugodt, regeneráló alvást kínál.

Igazodik a test formájához, támogatja a gerincet, valamint csökkenti a terhelést az ízületeken. Kitűnő választásnak minősül a memóriahabos matrac, mert rendkívül rugalmas anyagból készül. A habszivacs matracok képesek elnyelni a mozgás által keletkező lökéshullámokat. Ezek mindkét oldala használható, ezáltal pedig jelentősen növelhető az ágybetét élettartama.

Tudnod kell, hogy egy vákuumcsomagolt habmatrac kicsomagolás után 72 órával nyeri vissza a teljes alakját és a testednek is szüksége lehet körülbelül 2-3 hétre, amíg hozzá tud szokni az új ágybetéthez. A minőségi darab hosszú évekig kiszolgál, ezért érdemes egy ilyen megvételére törekedned. Ezt a Yatas Bedding kínálja számodra.