Milyen teremcipőt vegyek parkettás pályára?

Adidas edzőcipő

Akármilyen sportról legyen szó, a megfelelő felszerelést kell viselnünk, hogy a teljesítményünk legjavát legyünk képesek nyújtani. Ami ennél is fontosabb, az a saját biztonságunk. A kényelmetlen ruházat viselete miatt már számos sportbaleset történt. A teremcipők kiválasztása igen sokat nyom a latba. Amit minden cipőtől elvárunk, hogy a megfelelő védelmet biztosítsa a lábfejünknek. Ez a feltétel ebben az esetben fokozottan igaz. A parkettás pálya felülete előfordulhat, hogy csúszóssá válik, különböző okokból kifolyólag.
A teremcipők tapadása ekkor sem csökkenhet, hiszen rengeteg olyan sportág van, amiben nagy igénybevételnek vannak kitéve. Egy-egy blokkolásnál, hirtelen megállásnál vagy irányváltásnál, ha nem tapad megfelelően, akkor könnyen megsérülhetünk. A Nike és Adidas teremcipők gyártóját nem kell bemutatni, mert mind a mai napig piacvezető márkák. Ezt a kiváló termékeiknek köszönheti. Hogy melyikük a jobb a teremcipők gyártásában, arról sokat lehetne vitatkozni. Viszont akkor járunk a legjobban, hogyha nem hallgatunk másra. Amennyiben lehetőségünk van rá, próbáljuk ki mind a két márka modelljeit, hiszen magunknak kell meggyőződnünk róla, hogy melyik a kényelmesebb, melyikben érezzük magabiztosnak a mozgásunkat. Fontos, hogy kellő stabilitást nyújtsanak a teremcipők. A testünk súlya egyenletesen oszoljon el mindkét talpunkon.
Sokan tapasztalhattuk azt is, hogy rossz lábbeli választása esetén, a lábunknak mennyire megerőltethető lehet egy rövidebb séta is. A teremcipők kényelmét azonban minden lépés közben érezni fogjuk. A lábunk többórás intenzív mozgás után sem fog elnehezedni, fájni, mivel ezek a modellek kellően megtámasztják a bokát és a sarkat. A kiváló teremcipők a parkettás pályán megtapadnak és magabiztos mozgásszabadságot nyújtanak a viselőjüknek. Hogyha jól választottuk meg, azt rögtön érezhetjük, mert abban az esetben nincs szükség több napra, hogy a lábbeli felvegye a lábfejünk formáját. Sok esetben a hétköznapi cipők csak ezután válnak kényelmessé.